Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csutakolás

A lóápoló készlet  tartozékai:

Gyökérkefe:

Nagyméretű hosszú és merev sörtékkel ellátott kefe.A ló testére ragadt sár eltávolítására használják.Agyökérkefe nem jó a pofa és a farok tisztítására,mert túl durva.

Testkefe:

A testkefének rövidebb, sűrűbb sörtéi vannak ,ezekkel mélyebben belehatolhatunk a bőrbe és eltávolíthatjuk a koszt,lehámlott börréteget és a zsírt.

Vízkefe:

Hasonlít a gyökérkeféhez,ennek azonban rövidebbek és puhábbak a sörtéi.Arra való,hogy csutakolás elött benedvesítsük vele a szőrt,erre az lesimul.(fonás ellött is érdemes ezt megtenni).A lábak mosására is használhatjuk.

Lóvakaró:

A lóvakarót a szőrszálak között  mélyen lerakódott kosz eltávolítására is használhatjuk.A gumiból,műanyagból készült vakarók tökéletesen alkalmazhatók a kihullott szőrszálak eltávolítására.A ló pofáján ne használjunk lóvakarót!

Sörényfésű:

Fogakkal ellátott müanyag,a sörény fésülésére használt fésű.Nem alkalmas a farok rendbentartására,mert nem elég erős és könnyen kihúzza a szőrt.

Patakaparó:

Ennek a segítségével eltávolíthatjuk a patában ragadt kavicsokat,homokot és a sarat.a markolata álltalában műanyagból készül.

Pataolaj :és kefe

Az olajat érdemes a csutakolás végére hagyni mert különben rászáll a patára az a por amit a szőrből keféltünk ki.A kefével a pata külső részére ragadt sarat lehet eltávolítani . 

Törlőrongy:

Erre a célra használhatunk egy egyszerű törölközőt is . Ez sok mindenre használható például:a pata ,az ín vagy a nyak letörlésére kisebb mosások után . 

Szivacs:

Erre szintén tökéletes bármien szivacs.Érdemes legalább kettőt tartani magunknál(az orrjukaknak és atöbbi testrésznek).

Tajtéklehuzó:

Ez áll egy nyélből és egy félkör alakú gumiélből.A szerepe az ,hogy mosás után a felesleges nedvességet kipaszírozzuk a szőrből.

Lósampon:

a lovak lemosására tényleg csak igazi lósampont használjunk ,mert az emberi sampon irritálja a bőrüket!!

img_0960.jpg